C-pentueen sivuille

Something Like Ciao Bella

    
Bella KoiraNet   |    Bellan kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
05.04.2013 sinivalkoinen 49 cm / 13,5 kg (11 kk) "Ross" & "Lilo" Piia Pietilä, Muonio

lonkat kyynärät olkapäät polvet selkä
A/A 0/0 kuvattu terveeksi 0/0 LTV1 VA0

CEA TNS CL silmät
vapaa, geneettisesti mahdollinen kantaja vapaa, geneettisesti ok pentuna & 05/16

agility näyttelyt luonnetesti
2-luokka ERI hyväksytty 110 p., laukausvarma

 

Lisää Bellasta

Bella on nimensä veroinen kaunotar. Tässä tapauksessa kauneus ei tarkoita tyhjää pääkoppaa vaan sieltäkin löytyy potentiaalia vaikka mihin.

Vauhtia ja menohaluja ei neidolta uuvu, mikä näkyy muunmuassa valokuvissa tummana viivana ja valkoisena hännänpäänä. Meidän tapauksessa koirasta on vaikka mihin, mutta katotaan mihin asti omat rahkeet riittää.

Näillä näkymin tullaan pyörähtelemään muutamissa missikisoissa, tokon kilpakentillä sekä agilityssä niin pitkälle ku taidot riittää. Paimennus mahdollisuudet ovat valitettavasti surkeat pohjoisissa niin pitää ajoittaa paimennusreissut samalla kun olemme käymässä kotiseuduillamme.

Bella on huomattavasti itsenäisempi mitä aikaisempi bordercollieni Netta. Bella viihtyy myös omissa oloissaan ja on kivan huomaamaton kotona. Tykkää pelailla myös yksin ja lempileikki taitaakin olla rätin kanssa paini.

Treenatessa toimivimmaksi palkaksi on muodostunut namit, välillä kyllä tuntuu siltä että ei aina kaipaa palkkaa vaan enemmänkin infoa "mitä sit seuraavaksi tehää".

Bellan keskittymiskyky ja millä tarmolla se painaa hommia tekee tämän koiran kanssa treenaamisesta luxusta. Hienoa treenata koiraa joka jaksaa keskittyä ikäänsä nähden hyvin ja ei laita pahakseen toistoja.

Bella tulee toimeen minkä ja kenen kanssa tahansa, välillä saakin toppuutella ettei nyt ihan kaikkia tarttis rakastaa. Treenatessa onneksi tekemisen ilo vie uteliaisuudesta voiton ja tekee täysillä töitä.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net