C-pentueen sivuille
FI KVA PEKO-T PEHA-A PEHA-B PEJA-A PEJA-B PERA-A BH TK2

Something Like Cosí Felice

    
Elli KoiraNet   |    Ellin kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
05.04.2013 mustavalkoinen 42,5 cm / 13 kg (12 kk) "Ross" & "Lilo" Suvi Vainikka, Lappeenranta

lonkat kyynärät olkapäät selkä
D/D 0/0 kuvattu terveeksi LTV0 VA0

CEA TNS CL silmät
vapaa, geneettisesti mahdollinen kantaja vapaa, geneettisesti ok pentuna & 08/14

palveluskoiralajit pelastuskoiralajit toko näyttelyt
BH FI KVA
PERA-A, PEKO- T
PEHA-A, PEHA-B
PEJÄ-A, PEJÄ-B
Hyväksytty
viranomaistarkastus 2016.
TK2 VOI1
2014: alokasluokan rotumestari
2015: avoimen luokan PM hopeaa
2015: PM joukkuekultaa
CACIB VASERT

 

Lisää Ellistä

NIIN ILOINEN, eli Ellin kennel nimi kertoo kyllä osuvasti kaikkein tärkeimmän. Elli tuntuu olevan aina hyvällä tuulella ja muutenkin se on oikea luonnonlapsi. Kaikkea pitää touhuta, puuhastella, tutkia ja ehkä jälkeenpäin ajatella olikohan tuo viisasta, jos sittenkään. Kotona Elli on rauhallinen ja löytyy useimmiten sohvalta ja pää mielellään tyynyltä, totta kai! Tai sitten makailemasta pitkin lattiaa mitä ihmeellisimmistä asennoista. Myös luiden syönti on Ellistä mieluista ajanvietettä.

Asumme kaupungissa ja liikkuminen siellä sujuu mukavasti. Metsälenkeillä kulkee kaikkialla muualla kuin poluilla tai teillä ja mikään lätäkkö ei ole Ellin mielestä liian pieni tai oja liian matala ettei niissä voisi uida. Elli rakastaa kaikkia ihmisiä. Se on ollut minulla joitakin kertoja mukana työpaikalla ja ei oudoksu pyörätuoleja, erikoisempia kävelyn apuvälineitä tai oudosti liikkuvia ihmisiä, vaan kaikki ovat aivan yhtä ihania. Luvan saatuaan Elli löytyy kyllä varmasti sylistä ja kieli on nopeaakin nopeampi ja pusut on taattu. Muiden koirien kanssa Elli tulee toimeen hyvin. Ei ole päälle päsmäri vaan mielumminkin sivusta seuraaja suuremmassa laumassa. Tuttujen koiraystävien kanssa juokseminen ja painiminen ovat Ellin mielestä super hauskaa, mitä kovempi vauhti sen parempi. Kissat ovat kiinnostavia ja niitä olisi pentuna tehnyt hieman mieli ulkona jahdata, mutta sen ollessa listalla ehdottomasti ei, Elli on todennut, että ei sitten. Hevosten tekemisistä on kiinnostunut, mutta niitä kohtaan löytyy myös järkevää kunnioitusta. Elli kulkeekin huolettomasti mukana tallilla ja ratsastuslenkeillä.

Harrastuksissa Elli on oikea partiolainen eli aina valmiina ja kaikkeen! Palkaksi kelpaavat namit, kehut ja tietenkin lelut. Ellillä on hyvä saalisvietti, mutta palkkaantuu myös kuolleella lelulla. Treeneissä Elli on osoittautunut mielenkiintoiseksi persoonaksi. Yleensä se on erittäin ohjaaja orjentoitunut, mutta on myös välillä liikenteessä asenteella Ellillä on Ellien töitä älä häiritse. Elli keskittyy kaikkeen tekemiseen hyvin, eikä häiriinny ihmisistä tai muista koirista. Se on täysin ääni- ja alustavarma. Maastolajeissa Ellin on osoittautunut luontaisesti hyväksi nenänkäyttäjäksi. Haku ja jälki ovat molemmat vahvoja ja se vaihtaa partioinnissa sujuvasti jäljestyksen hakutyöskentelyyn ja päinvastoin eli se hoitaa takuuvarmasti omantonttinsa etsinnöissä. Se pitää hyvin yhteyttä ohjaajaan ollen silti itsenäinen työskentelijä tilanteen sitä vaatiessa. Kuulumme Ellin kanssa Vapaaehtoisen pelastuspalvelun pelastuskoiraryhmään. Raunioilla liikkumisen uhkarohkeus jopa hetkittäin hirvittää ihmistä, joten alustojen kanssa ei ole ollut ongelmia ja pienen kokonsa puolesta Elli on ketterä liikkuja sekä rohkea tunkeutuja raunioilla. Tokossa Elli on tasainen suorittaja eli tekee tehtävät niin kuin on opetettu, treeneissä ja kokeissa samalla tasolla. Harjoituksissa kestää nyt vanhemmiten toistoja ja epäonnistumisia paremmin. Agilityssä Elli oli kisavalmis ja ehdittiin käydä muutamissa epävirallisissa kisoissa, mutta agility lopetettiin terveystulosten selvittyä, Ellin ollessa pienikokoinen maksi (sen ajan säännöillä). Myös harrastuksissa Elli osaa rauhoittua ja odottaa omaa vuoroaan asiallisesti mm. kentänlaidalla.

Viime aikoina elämää on varjostaneet terveyshuolet. Ellillä on alkava välilevyrappeuma ja alkava nivelrikko oikeassa lonkassa, jotka oireilevat ajoittain. Harrastetaan ja eletään siis nykyisin niiden ehdoilla. Kannatti käyttää aikaa etsiä, tutkia, kysellä, käydä katsomassa, pettyä, etsiä uudelleen ja vihdoin muutaman vuoden etsinnän jälkeen kaikki tuntui osuvan oikeaan, siinä se on ihana Elli ♥

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net