I-pentueen sivuille
FI AVA SE AVA FI AVA-H SE AVA-H EE AVA BH

Something Like I Love You

    
Reizel KoiraNet   |    Reizelin kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
09.11.2016 mustavalkoinen 48 cm / 13 kg (1 v) "Timi" & "Ira" Janika Karenmaa, Eurajoki

lonkat kyynärät olkapäät selkä purenta
B/B 0/0 kuvattu terveeksi LTV2 VA0 normaali purenta,
täysi hampaisto

CEA TNS CL muut geenitestit silmät
vapaa kantaja vapaa IGS, MDR1, RS, SN , DM, EAOD vapaa ok 02/20
gonioskopia terve

palveluskoiralajit toko agility näyttelyt
BH ALO1 FI AVA, SE AVA, FI AVA-H, SE AVA-H, EE AVA 2018: PiiriM joukkuekultaa
2019: Halli-SM joukkuehopeaa
2019: PiirM hopeaa
2019: PiirM joukkuepronssia
ERI

 

Lisää reizelista

Reizel on mamman lellipentu, minun kylkiluuni ja varjoni. Ajattelin, etten ikinä enää tule saamaan yhtä hyvää koiraa, kun Ross on. Reizel todisti tämän vääräksi luuloksi! Reizel on äärimmäisen kiltti, toimii kuin ajatus. Se ei kuitenkaan ole pehmeä, vaan kestää myös sanomiset, jos sille joskus harvoin pitää jostain asiasta sanoa. Reizel on hyvin paljon pappansa oloinen, ilman ääntä :D Reizel oppii asiat sekunnissa, on innokas yrittämään uutta, eikä koskaan lannistu. Se kestää epäonnistumisia loputtomiin, siksi esim juoksupuomin opettaminen on ollut sille helppoa. Se pyrkii tekemään oikein, mutta se ei lannistu vaikka ei heti onnistuisikaan. Se oppi mm. pujottelukepit 2x2-menetelmällä 1,5viikossa!

Agilityssä Reizel on nopea ja äärimmäisen ketterä. Se kääntyy todella tiukkaan ja on hyvin kuulolla. Se ei koskaan ole jahdannut liikettä ja se on luonnostaan hyvä hyppäämään, sillä on todella taloudellinen hyppytyyli aiemmista koiristani poiketen. Se voi katsella kentänlaidalla muiden treenaamista menemättä yli.

Tottiksessa/tokossa Reizel on vietikäs ja säpäkkä ja taas - kuten pappansa. Sillä on erinomainen viettikestävyys. Esimerkiksi BH-kokeessa 1,5 vuotiaana se teki pitkän seuraamisen kertaakaan laskematta katsekontaktia tai liikahtamatta irti jalastani (vaikka meidän treenimäärät ei päätä huimaa tai vaikka me ei koskaan oltu lähellekään noin pitkää seuraamista tehty). Reizel on tehnyt myös jälkeä vähän ja muutaman esineruudun, se käyttää hyvin nenäänsä ja palauttaa heti hyvin esineet minulle.

Reizeliä voi palkata sekä lelulla, että namilla. Se on 4vkoisesta asti leikkinyt todella hyvin, eikä muutosta ole näkynyt :D Reizel on käynyt myös lampailla ja sielläKIN se on ollut upea! Sen taidot menee jopa vähän hukkaan minun kanssa, kun en paimentamassa usein käy. Arjessa Reizel on kuin meidän muutkin koirat, kotona nukutaan (mieluiten mamman kainalossa), vapaana sitä voi pitää missä vaan ja se tulee kaikkien kanssa toimeen.

Reizelin ja minun suhde on jotain, mitä on todella vaikea kuvailla. Ehkä sen kanssa harrastaminen on niin helppoa, koska se tekisi minun takia mitä vaan, vaikka ilman palkkaa. Se on aina siellä, missä minäkin, sitä ei kiinnosta kukaan/mikään muu. ♥

Reizel on ollut täysin terve. Se käy osteopaatilla säännöllisesti, mutta ei se koskaan ole oikeastaan edes jumissa (vaikka sillä LTV2 onkin). Eläinlääkärissä se on käynyt rokotuksilla ja luustokuvilla. Toivottavasti maltan jättää sen joskus tauolle harrastuksistamme ja saisin siitä itselleni jälkikasvua myös ♥

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net