C.I.B. FI MVA EE MVA FI TVA HK3 EK1 BH

Starsky Makes the List

    
Liinu KoiraNet   |    Liinun jälkeläiset: A-, B- ja E-pentueet

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
16.08.2007 mustavalkoinen 46,5 cm / 13,5 kg "Pommi" & "Sinna" Marita Saxberg, Jyväskylä

lonkat kyynärät polvet selkä
B/B 0/0 0/0 kuvattu 2 vuotiaana terveeksi, 9 vuotiaana spondyloosi

CEA TNS CL silmät
vapaa kantaja vapaa ok pentuna & (10/15) & (11/18)
gonioskopiatulos: terve

palveluskoiralajit toko agility näyttelyt luonnetesti
HK3 (2x I-tulos), EK1, BH FI TVA 1-luokka C.I.B. FI MVA EE MVA Hyväksytty +182
laukauskokematon

 

Lisää Liinusta

Liinu on pieni ja pippurinen työmyyrä. Mitä vanhemmaksi se tulee, sitä enemmän se on hulluna työntekoon. Tämä toki johtuu myös siitä, että meidän suhde on kehittynyt edelleen huimasti ja yhdessä tekeminen on vaan niiiin kivaa! Ei ole mitään lajia, mitä Liinu ei tekisi.

Sen kanssa on tehty hakua, jälkeä, viestiä, ek:ta, vepeä, agilityä, tokoa ja paimennusta. Kaikkeen näihin Liinulla riittää taidot, vain ohjaajan aika on esteenä :D Paimennusta ollaan tehty nyt tänä kesänä enemmän, ja Liinu kehittyy siinäkin hienosti. Pidemmän matkan haut on vielä liian vauhdikkaita, mutta muuten työskentely on jo tasaisen intensiivistä ja rauhallista. PK-lajit sopii kaikki Liinulle, sillä on loistava nenänkäyttö, eikä moottori lopu kesken. Siitä olisi ihan varmasti jopa suojelutreeneihin, mutta se ei kuulu ohjaajan lajivalikoimiin :D

Liinulla on todella hyvä kokosuun puruote, eikä se vaihda otetta taistellessaan lelulla. Liinulle noudon opettaminen onkin ollut yksi helpoimmista asioista, kun se luontaisesti pitää hyvin asioita ja haluaa tuoda niitä minulle. Jo pikkupentuna se palautti lelun heti käteen, jos heitin lelun tai Liinu voitti sen taisteluleikissä. Liinu on myös nopea ja ketterä, olisi todella hyvä agilityssakin, jos en olisi pilannut sen hyppyä. Liinu on erittäin saalisviettinen ja ahne, se tekee mitä vain saadakseen lelun tai namia. Minulla on usein sormet haavoilla, kun se tavoittelee namia tai käy raivokkaasti leluun kiinni. Treenikaverit sanovatkin sitä terrieriksi ja hulluksi :D Mutta on äärimmäisen helppo ainakin motivoida!

Liinun hermot on rautaa, se ei stressaa missään tilanteessa. Aina iloinen hännän heiluttaja, joka ihmisen unelmakoira!

Kotona Liinun olemassaoloa ei edes muista väilillä. Se nukkuu itsekseen yläkerrassa ja tulee alas ruoka- ja ulkoiluaikaan. Tai kun rouva haluaa rapsutuksia :) Liinu kyllä tykkää nukkua sohvalla ja sängyssä minun kainalossa, mutta usein paikan on jo varannut joku muu koirista... Liinu voi olla vapaana missä vaan, sitä ei kiinnosta muut koirat tai ihmiset kun ollaan lenkillä tai tekemässä jotain. Liinu tulee toimeen IHAN KAIKKIEN koirien kanssa, ja rakastaa ihmisiä - varsinkin kun ne rapsuttavat silloin kun hän haluaa. Liinua ei ole koskaan tarvinnut totuttaa mihinkään, se menee tilanteeseen ja se on sillä selvä hänelle, kuten pyöräily, imuri, kovat äänet, hissit, eri alustat, autoilu yms yms. Ihan äärimmäisen helppo koira!

Liinu on perusterve koiruli. Ensimmäisessä aikuisiän silmäpeilauksessa siltä löydettiin yksi ylimääräinen silmäripsi (distichiasis), mutta sen jälkeen jo kahdessa peilauksessa niitä ei ole ollut, eikä myöskään Liinun jälkeläisillä. Pentuna sillä oli yksi virtsatientulehdus, aikuisena sillä on ollut 2 silmätulehdusta, muuten ollaan käyty eläinlääkärissä vain rokotuksilla.

Jos täytyy kaivaa joku huonopuoli, niin se on vahtiminen. Tämä on kyllä varmaan opittu meidän Jesperiltä, mutta aina kun ovikello/ovi käy, niin täytyy haukkua. Tämä ei toki aina ole huono asia, mutta kun saan aina sydärin kun kaikki 5 koiraa alkaa haukkumaan :D

Liinu muutti 9-vuotiaana ystäväni Sannin äidin, Maritan ystäväksi Jyväskylään. Liinu ei koskaan ole nauttinut laumassa elämisestä, vaan asusteli meillä oikeastaan yksin yläkerrassa. Liinu meni 2016 kesällä hoitoon Sannille juoksujen ajaksi, ja siellä kävi hoidossa Maritalla. Sanni kertoi, miten Liinun olemus oli muuttunut siellä ja se nautti ihmisten seurasta. Minun oli tehtävä vaikea päätös ja Liinu sai muuttaa sinne, missä sillä on hyvä olla. Liinu on pk-lajeista eläkkeellä, mutta tekee mm. rallytokoa Sannin kanssa :)

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net