FI AVA FI AVA-H AWC-2 2011

Promillen Cinzano

    
Punsso KoiraNet

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
03.01.2008 blue merle 54 cm / 20 kg "Ali" & "Cherry" Tuulia Liuhto, Turku

lonkat kyynärät purenta
A/A 0/0 normaali purenta, täysi hampaisto

CEA TNS CL silmät
kantaja, testattu vapaa, testattu vapaa, testattu Ok pentuna
lasiaisen rappeuma todettu 09/12: Muutos vain toisessa silmässä ja muutos on lievä. Eläinlääkäri Jalomäki, oli silmäpeilauksessa kertonut, ettei lasiaisen rappeuma ole mikään este jalostuskäytölle. Sen periytyvyydestä ei ole tutkittua tietoa ja löydös on lievä. Varmuuden vuoksi suositteli käyttämään nartulla, jolla ei samankaltaisia löydöksiä ole.
OK (11/14)

agility näyttelyt
FI AVA FI AVA-H
2011: MM-hopea, PohjM joukkuehopea, SM joukkuehopeaa, PiirM joukkuekulta, SBCAK:n vuoden agilitykoira
2012: SM joukkuekulta, PiirM yksilökulta & joukkuekulta, Crufts kutsukilpailu-3
2013: SM-5, PohjM yksilöpronssi & joukkuekulta
2x CACIAG
H

 

Lisää Punssista

Punssi on alusta alkaen ollut järkevä ja helppo koira, se ei ole tuhonnut mitään pentuaikanakaan ja sen kouluttaminen on ollut palkitsevaa. Kotioloissa Punssi on huomaamaton ja rauhallinen, mutta se on aina valmis lähtemään lenkille ja treenaamaan.

Agility on ollut lajimme alusta alkaen ja kouluttaminen on ollut helppoa. Punssi on ohjaajanöyrä koulutettava ja se haluaa tehdä asiat oikein, se käyttää päätään ja oppii todella nopeasti. Treenikentällä ja kilpailuissa Punssi antaa aina kaikkensa, sen vire on noussut iän ja kokemuksen myötä koko ajan ja tällä hetkellä se tuntuu paremmalta ohjata kuin koskaan aiemmin.

Kuumentuessaan se haukkuu. Punssi palkkautuu erittäin hyvin lelulla (ei ole nännikumin voittanutta), myös namipalkkaa voi käyttää, kunhan se on Punssin mielestä oikeasti tavoittelemisen arvoinen herkkupala.

Punssi on perusterve koira, joka on käynyt eläinlääkärissä vain rokotuksilla ja virallisissa terveystutkimuksissa. Se on sosiaalinen ihmisiä kohtaan, ei mielistele, vaan on lähinnä ystävällisen välinpitämätön. Punssi on omanarvonsa tunteva uros, se tulee toimeen muiden koirien kanssa, vaikkei oikeastaan ole muista koirista kovinkaan kiinnostunut, koska sillä on oma narttulaumansa, jonka kanssa touhuta. Punssilla ei ole koskaan ollut herkkyyksiä äänien, laukausten, ukkosen, erilaisten pintojen tai ympäristöjen suhteen. Sen kanssa on helppo matkustaa ja se rauhoittuu vieraissa paikoissa. Se on matkustanut autossa tuhansia kilometrejä ympäri Eurooppaa ja lentänyt lentokoneessa useita kertoja.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net